Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jyllingeskov.dk/public_html/wp-includes/post-template.php on line 284
Snerydning 2018-03-13T15:05:33+00:00

Snerydning

Vores veje er omfattet af love og regler vedrørende ”private fællesveje”. Det er således den enkelte grundejer, der har pligt til at holde sit vejstykke pænt og ryddet for bl.a. blade, ukrudt, affald, is og sne.

Du kan læse mere omkring grundejernes pligter på dette link: https://www.bolius.dk/hvad-er-en-privat-faellesvej-16048/

Grundejerforeningen dækker udgifter til vedligeholdelse af asfalt som følge af almindelig slid.

Grundejerforeningen har af flere omgange drøftet mulighed for et abonnement på sne og glatføre bekæmpelse, hvilket der gennem årene er indhentet mange tilbud på.

Der har i bestyrelsen ikke været stemning for dette – bla på baggrund af den økonomi, der er forbundet med et abonnement, ligesom erfaringen med fra tidligere forsøg i grundejerforeningen har vist, at beredskabet dukkede op for sent på dagen.

Det forholder sig nemlig således, at selvom man har tegnet et abonnement, er det altid den enkelte grundejer, der ifølge lovgivningen har ansvaret.

Men fordi vi ved, at mange har travlt eller ikke har fysik til at løse opgaven hurtigt eller effektivt nok, har foreningen indgået en aftale med en lokal snerydder, som vi kan benytte i tilfælde af ekstrem snefald. Da de fleste sneryddere har kontrakt med kommune og beredskab, der har fortrinsret til at få ryddet de større veje, kan vi ikke vide præcis hvilket tidspunkt, vi ligger på ”ruten”.

Det er alene bestyrelsen, der afgør, hvornår snefaldet vurderes som ekstremt og tilkalder hjælp. Og bestyrelsen har besluttet, at man ved tilkald kun ønsker sneen skubbet ud i kanten (der er ikke så mange andre steder at skubbe det hen). Det vil i praksis sige, at nok er vejen ryddet, men hver enkelt grundejer skal så selv rydde snebunken, der opstår i vejkanten, for at få bilen ud på vejen. Da vi på vores veje ikke har et fortov-bælte som adskiller vej fra skel, er det ligeledes besluttet, at snerydderen ikke skal salte for at beskytte hække og buske.

De fire opstillede kasser med vejgrus kan benyttes til at gruse, når det er glat.

Bestyrelsen vil ikke til at lege ”politi myndighed”, men opfordrer alle til at være sig det individuelle og kollektive ansvar bevidst som beboer i Jyllinge Skov, så vi alle lever op til vores forpligtelser. I modsat tilfælde vil det være kommunen, der pålægger grundejeren vedligeholdelsen, typisk som følge af klage fra postomdeling og renovation.